Winkelwagen
179 Ervaringen
Sorteren op:
Bali Uluwatu Tempel Tour en Kecak Dansshow bij Zonsondergang
Tickets en evenementen

Bali Uluwatu Tempel Tour en Kecak Dansshow bij Zonsondergang

Bali barst van de religieuze monumenten en heiligdommen. Tijdens deze privétour bezoek je een van de meest fotogenieke plekken – de Uluwatu Tempel. Je verkent deze prachtige klif bij zonsondergang en bekijkt een traditionele Balinese dansvoorstelling. Gede, een van onze lokale gidsen, zegt: “De naam van deze plek zegt veel over zijn magie. In het oud Balinees betekent Ulu "einde van het land" en Watu "rots". Volgens de legende waren de vele langstaart makaken die in Uluwatu leven ooit dappere soldaten die de hindoeïstische hogepriester beschermden die de tempel bouwde. En ze waken nog steeds over dit heiligdom”.De Uluwatu Tempel is een van Bali's zes belangrijkste heiligdommen. Het werd vermoedelijk gebouwd in de 11e eeuw door een monnik genaamd Mpu Kunturan. En hij koos een mooie plek uit, in een spectaculaire omgeving. De heilige tempel ligt hoog op een rotsachtige klif die aan drie zijden omgeven is door de Indische Oceaan. Het is een van de beste plaatsen op Bali om de zon onder te zien gaan. Je gids wijst je de beste uitkijkpunten rond dit belangrijke Hindoe heiligdom. De drie verdiepingen tellende Meru-toren heeft bij zonsondergang een hoge wow-factor.En als de zon onder de horizon zakt, word je getrakteerd op een Kecak dansshow. Dit is een betoverende mix van zang, ingewikkelde kostuums en complexe bewegingen dat een verhaal vertelt uit de Ramayana, een oude Sanskriet tekst. Ook de apen hebben een rol in het verhaal – let vooral op Hanuman, de witte apenkrijger.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr, nl 

Mount Batur Zonsopgang Privé Wandeling met Toya Bungkah
Activiteiten

Mount Batur Zonsopgang Privé Wandeling met Toya Bungkah

De top van de Batur is de beste plek op Bali om de zonsopgang te zien. Op deze wandeltocht beklim je de hellingen van dit Geopark samen met een privégids. En de groep bestaat alleen uit jouw gezelschap. Op de top wacht je een adembenemend uitzicht. Je ziet hoe de dag aanbreekt in een weidse vallei met uitzicht op de Agung, de hoogste top van het eiland. Ayu, een van onze lokale gidsen, zegt: "Het gaat niet alleen om het adembenemende uitzicht. In de ogen van de Balinezen is de Batur heilig. We kennen hem als de plek waar Brahma woont, dus brengen we offers om het kwaad op afstand te houden en houden we ceremonies om de elementen in balans te brengen”.Je gaat vroeg uit de veren, maar hier kom je graag je bed voor uit. Je gids begeleidt je bij de beklimming van de Batur en vertelt je over de geologische geschiedenis van de vulkaan tijdens de twee uur durende tocht naar de top. Daar aangekomen word je beloond met een sensationeel uitzicht en een snack bereid in de hitte van de krater. Even uitblazen en dan ben je klaar voor de show van Moeder Natuur.Je leunt achterover met een prachtig uitzicht op de vallei, terwijl de zon opkomt boven de rokende krater van de Agung. Op een heldere dag zie je de zonsopgang weerspiegeld in de zee, en misschien zelfs het eiland Lombok in de verte. Vaak is er beneden veel mist, en de klim voor zonsopgang kan behoorlijk kil zijn. Als de zon eenmaal aan de hemel staat loop je terug de berg af, en geef je je benen wat rust en ontspanning als je dobbert in de warmwaterbronnen van Toya Bungkah. Om dan nog na te genieten bij het ontbijt.

Gratis annuleren
Entree Inbegrepen
Wonderen van Bali Tour
Activiteiten

Wonderen van Bali Tour

Deze tour heeft alles in huis voor een geweldige dag in de natuur. Er staat je een tocht vol verrassingen te wachten. Zo bezoek je een vlinderpark, het platteland en watervallen. En je krijgt er ook nog eens een lekkere lunch bij.Je begint met een wandeling door Bali's vlinderpark in Tabanan - de perfecte gelegenheid om zeldzame en endemische vlindersoorten te zien. Je slentert door hectares aan doolhofachtige tuinen terwijl je je vergaapt aan de kleurrijke insecten die om je heen fladderen. Vervolgens rij je naar het alpine landschap van Pacung - hier vind je de meest indrukwekkende rijstterrassen van Noord-Bali. En je verfrist je met tropisch fruit op de lokale markt in Candi Kuning.Dan ga je naar Bedugul in de bergen en het Beratanmeer. Hier bekijk je de iconische Hindu Shaivite tempel van Ulun Danu. De tempel ligt op een kleine landtong in het meer en is gewijd aan de godin van het water, Danu. En verder ga je naar het noorden. Je maakt een wandeling door het bladerdak van de jungle naar de Gitgit watervallen. Op de terugweg zie je de emblematische Jatiluwih rijstterrassen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, es, en, fr, nl 

Bali Watervallen Tour
Activiteiten

Bali Watervallen Tour

Op deze tour trek je diep het platteland in van Bali en zie je haar best bewaarde geheimen. Je begint de dag met een bezoek aan iconische rijstvelden. Bewonder het groen en neem een paar kiekjes van de Instaperfecte landschappen om je heen.De reis gaat verder door de dichte jungle. Van de deskundige gids hoor je alles over het leven in de meer landelijke regio's van het eiland, terwijl je een tocht maakt door een verborgen canyon.Vervolgens ga je op zoek naar de watervallen van Kanto Lampo, Tibumana en Tukad Cepung. Er wordt gestopt zodat je de tijd hebt om de omgeving goed in je op te nemen tijdens een picknick. En als je wil, maak je een verfrissende duik in het koele water.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr, nl 

Ubud en Tampak Siring Privé-tour
Activiteiten

Ubud en Tampak Siring Privé-tour

In het spirituele hart van Bali kom je een heel andere wereld tegen dan in de belangrijkste vankantieoorden van het eiland. Zo wachten je kunstgaleries, uitgestrekte markten en heilig bronwater.Eerst bezoek je de must-see galeries van Ubud, met collecties van zowel Balinese als internationale kunstenaars. Daarna heb je tijd om over de markt te struinen. Kuier langs de vele kraampjes met Balinese kunstnijverheid en textiel. Je rijdt verder, over een schilderachtige route langs de Tegallalang rijstvelden naar Tampaksiring. Hier bekijk je een van de grootste oude tempels van Bali - de Gunung Kawi. Deze 11e-eeuwse watertempel is gebouwd op een natuurlijke bron en wordt al vele jaren gebruikt voor zuiveringsrituelen. Je kijkt je ogen uit op de 'candi' - in rotsen uitgehouwen heiligdommen.Op de terugweg stop je in Batuan om een traditioneel huis te bekijken. Ten slotte bezoek je Tohpati, een artistiek en ambachtelijk dorp dat beroemd is om zijn 'batik'. Je ziet hoe ze op de traditionele manier de stoffen beschilderen van stoffen met stippen en lijnen van was.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, es, en, fr, nl 

Oppervlakte van Ubud Halve Dagtocht
Activiteiten

Oppervlakte van Ubud Halve Dagtocht

Het culturele centrum van Bali, Ubud, is een totaal andere wereld dan de vakantieoorden van het eiland. Op deze ochtendtocht bekijk je enkele belangrijk bezienswaardigheden, waaronder iconische rijstvelden, uitgestrekte markten en een apenbos.Eerst bezoek je het Tegalalang rijstterras. Het oude irrigatiesysteem, diep verscholen in de groene valleien van Bali, is een landbouwicoon en UNESCO-werelderfgoed. Wandel door de velden en bewonder hoe groen het is om je heen.Dan maak je een schilderachtige rit via het dorp Petulu naar het centrum van Ubud. Je verkent het terrein van het 16e-eeuwse paleis waar de huidige koninklijke familie nog steeds woont. Op de markt van Ubud struin je de kraampjes af voor Balinees handwerk en textiel. En je eindigt met een bezoek aan het apenbos en de indrukwekkende Tegenungan waterval.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr, nl 

Uluwatu Tempel Privé Tour met Balinese Dans
Excursies & Dagtrips

Uluwatu Tempel Privé Tour met Balinese Dans

Deze exclusieve tocht in de namiddag is alleen voor jou en jouw gezelschap. Je bezoekt de Uluwatu Tempel en woont een traditionele Balinese dansvoorstelling bij. En het mooie van alles is, je hoeft je niet te haasten of vroeg op te staan - je bent tenslotte op vakantie.Eerst bezoek je de heilige tempel van Uluwatu. De iconische pagode ligt op een klif hoog boven de zee, in het uiterste zuiden van Bali. De indrukwekkende ligging maakt het de perfecte plek om de zon onder te zien gaan terwijl je naar 'Kecak' kijkt, een theatervoorstelling waarbij ook veel gezongen wordt.Het is een wervelende mix van meeslepende zang, bewerkte kostuums en complexe bewegingen die een Hindoeïstisch liefdesverhaal vertelt uit de Ramayana, een oude Sanskriet tekst. En de apen maken allemaal deel uit van het verhaal – let vooral op Hanuman, de witte apenkrijger.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr, nl 

Mount Batur Zonsopgang Trek met Hot Springs
Activiteiten

Mount Batur Zonsopgang Trek met Hot Springs

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Oude Overblijfselen van Ubud vanaf Semarang Privé-tour
Excursies & Dagtrips

Oude Overblijfselen van Ubud vanaf Semarang Privé-tour

Op deze grand slam tour bekijk je het beste erfgoed van midden-Bali. Een dag lang verken je de tempels van Ubud, zijn heiligdommen en oude heilige plaatsen. Zoals de Yeh Pulu en Gunung Kawi tempels, Goa Gajah, Tegallalang rijstterras en het oude relikwie van Goa Garba.Eerst bezoek je de Yeh Pulu tempel - hier bekijk je een 25 meter lange muur met reliëfs die het verhaal vertellen van het leven van vroeger op Bali. Dan rij je naar Goa Gajah - in de volksmond bekend als 'Olifantengrot'. Het voormalige heiligdom wordt nog steeds gebruikt voor de rituelen van het Balinese hindoeïsme. Je verkent zijn grot, ravijn, oude baden en stenen heiligdommen.Na de lunch in een restaurant neem je de schilderachtige route langs de rijstvelden van Tegallalang naar de 11e-eeuwse Gunung Kawi tempel. Je kijkt je ogen uit op de verzameling 'candi' - Balinese in rotsen uitgehouwen heiligdommen. Ten slotte kom je aan bij de eeuwenoude relikwie van de Goa Garba tempel. Het ligt diep verscholen in de jungle aan de oever van de Pakerisan en werd vroeger gebruikt als school en meditatieplaats.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, es, en, fr, nl 

Zeetempel en Cocktail Privé-tour
Excursies & Dagtrips

Zeetempel en Cocktail Privé-tour

Op deze namiddagtour combineer jehet beste van Bali - tempels, stranden en zonsondergangen. Bezoek de heilige Alas Kedaton en Tanah Lot, en ga dan naar Canggu strand om je ogen uit te kijken op de zonsondergang.Eerst bekijk je Alas Kedaton, een klein bos en heiligdom midden in een rijstveld. Verken de plek en doe de groeten aan alle apen die hier leven. Vervolgen bezoek je de beroemde Tanah Lot, de meest gefotografeerde tempel van Bali. En geen wonder - dit Hindoe heiligdom ligt op een rots in het midden van de zee, dat maakt zijn ligging voor de kust uniek en de spectaculaire uitzichten.Dan strijk je neer op het Cangu strand - waar je dineert in een laidback atmosfeer. In het magische Tugu Hotel bekijk je vervolgens de enorme collectie van Indonesische en Aziatische antiek. Om dan af te sluiten met een cocktail en een hapje terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Wat een manier om de dag af te sluiten.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, es, en, fr, nl 

Diepe jungle tocht door BJT
Activiteiten

Diepe jungle tocht door BJT

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Bali Quad Ontdekkingstocht
Activiteiten

Bali Quad Ontdekkingstocht

Om overal te komen op het platteland van Bali, is deze ontdekkingstocht met een quad echt ideaal. Je scheurt over vijf verschillende soorten terrein, waaronder rijstvelden, modderpaden en zelfs delen van de jungle. Bovendien maak je een pitstop in twee dorpen waar je een goed beeld krijgt van de Balinese cultuur.

Gratis annuleren
Entree Inbegrepen

Wat te doen in Bali

Bali, bijgenaamd 'het eiland van de goden', betovert met zijn exotische schoonheid en stranden. Hoewel het een klein paradijs is voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie, biedt het eiland tal van dingen om te doen. Tussen de surfstranden, traditionele dorpen, tempels, street food en natuurlandschappen zijn er genoeg activiteiten voor ieders smaak. Om nog maar te zwijgen van het bruisende nachtleven, de vulkaanwandelingen en de ontspannende yoga- en meditatiecursussen. Of je nu op zoek bent naar avontuur of een verjongende reis, Bali is altijd een goede keuze.

Top 6 dingen om te doen op Bali

1. Maak een tour langs de mooiste tempels van Bali

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland zijn de tempels. Deze plaatsen van rust en kalmte verbazen door hun sfeer en het landschap dat hen omringt. De tempel van Uluwatu is gebouwd op de top van een klif en kijkt uit over de oceaan. Het gebouw dateert uit de 11e eeuw, ligt op het zuidelijkste puntje van het eiland en is een van de beroemdste tempels van Bali. Let op je spullen wanneer je er bent: de apenkolonie die er woont is nogal ondeugend. Andere heilige plaatsen die een bezoek waard zijn, zijn de Tanah Lot Tempel, letterlijk tussen 'land' en 'zee', en de Ulun Danu Tempel aan het Bratanmeer.

2. Bezoek de Balinese rijstvelden

Een bezoek aan de rijstvelden van Bali is een must. Deze terrasvormige, vlakke velden met geometrische patronen en glinsterende kleuren hebben een grote culturele en sociale betekenis en zijn werkelijk prachtig. Bezoek de gemakkelijk toegankelijke rijstterrassen van Tegalalang en trek door betoverende groene landschappen. Leer hoe lokale producten worden gemaakt en bezoek dorpen waar de tijd lijkt stil te staan. Andere rijstvelden die een bezoek waard zijn, zijn die van Jatiluwih, in 2012 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed, en Belimbing, verder weg van de toeristische routes. Ons advies is om de rijstvelden vroeg in de ochtend of laat in de middag te bezoeken om van de koelere temperaturen te genieten. We raden je ook aan om gesloten schoenen te dragen.

3. Ga op trektocht naar Gunung Batur

Een trektocht naar Gunung Batur is een van de spannendste wandeltochten op Bali, ideaal voor avonturiers. Deze actieve, Indonesische vulkaan heeft een hoogte van 1717 meter en ligt tussen twee caldera's. De route is niet bijzonder moeilijk en goed bewegwijzerd, hoewel de klim tamelijk inspannend is. Maar eenmaal op de top word je beloond met een waanzinnig uitzicht! Je kijkt uit over de hele omliggende regio. De perfecte tijd om de wandeling te maken is bij zonsopgang: begin om 4 uur 's morgens, sluit je eventueel aan bij een rondleiding, en bereik de top net als de zon aan de hemel begint te schijnen.

4. Ontdek Denpasar, de hoofdstad van het eiland

Een bezoek aan de chaotische hoofdstad van Bali betekent een volledige onderdompeling in de plaatselijke cultuur. De drukte van Denpasar kan op het eerste gezicht desoriënterend zijn, maar geef het wat meer tijd en je bent verkocht. Begin je bezoek in het Provinciaal Museum van Bali om meer te leren over de Balinese geschiedenis en bewonder daarna de stadstempels van Sakenan en Jagatnatha. Als je de lokale gastronomie wil proeven en je tegoed wil doen aan smakelijk street food, dan is een bezoek aan de Badung markt of de Pasar Kereneng nachtmarkt een must. Tenslotte ligt Denpasar op slechts 30 kilometer van Ubud, een rustiger dorp dat het culturele en spirituele centrum van de regio is. Hier kun je het beroemde Apenbos en talrijke kunstmusea bezoeken.

5. Ontspan op de mooiste stranden van Bali

Na zoveel activiteiten is het tijd om te ontspannen. Het eiland heeft enkele van de mooiste stranden van het Aziatische continent, een paradijs voor zowel watersporters als mensen die willen ontspannen in een ongerept landschap. Het zuiden van het eiland is perfect om te surfen, met stranden die cultplekken zijn geworden, zoals Balangan Beach, met zijn branding en zonsondergangen, en Seminyak Beach, dat ook een vermaard nachtleven heeft. Voor zwemliefhebbers is Mushroom Bay, op het eiland Nusa Lembongan, de perfecte bestemming, met ondiep water dat geschikt is om te snorkelen, terwijl Amed Beach, in het noordoosten, zwart zand heeft met de vulkaan Agung op de achtergrond. Tenslotte is er de Blue Lagoon van Padangbai, aan de oostkust, met wit zand en een geheime baai met een rijk onderwaterleven.

6. Volg een yoga- of meditatiecursus

Er heerst een sfeer van grote spiritualiteit op Bali. De meerderheid van de bevolking is Hindoe en de aanwezigheid van alle tempels op het eiland maakt het nog mystieker. Daarom is het een populaire bestemming voor liefhebbers van yoga en meditatie. Zelfs als je nog nooit aan yoga hebt gedaan, neem dan deel aan een yogales en geniet van een moment van verjonging voor lichaam en geest. De perfecte bestemming voor retraites en workshops is Ubud, dat een grote verscheidenheid aan Ayurvedische reizen, massages en spirituele ervaringen biedt.