Winkelwagen
icon
We hebben deze activiteit automatisch vertaald met Google Translate. De originele versie in het Engels bekijken
Sluiten
Kreta Eten en Wijn Proeven met Bezoek aan een WijnmakerijCrete Food and Wine Tour with Winery Visit and TastingsCrete Food and Wine Tour with Winery Visit and TastingsCrete Food and Wine Tour with Winery Visit and TastingsCrete Food and Wine Tour with Winery Visit and TastingsCrete Food and Wine Tour with Winery Visit and TastingsCrete Food and Wine Tour with Winery Visit and TastingsCrete Food and Wine Tour with Winery Visit and TastingsCrete Food and Wine Tour with Winery Visit and TastingsCrete Food and Wine Tour with Winery Visit and TastingsCrete Food and Wine Tour with Winery Visit and Tastings
+ 8
+ 6
Excursies & Dagtrips
Eten & Drinken
Proeverijen
Sightseeing & Tradities
Platteland

Kreta Eten en Wijn Proeven met Bezoek aan een Wijnmakerij

Gratis annuleren
Locatie: Kreta
Duur: van 4 uur tot 8 uur
Taal: Duits, Engels
Mobiele voucher wordt geaccepteerd

Highlights

  • Proef een selectie van bekroonde Kretenzische wijnen in een familiebedrijf
  • Ontdek het erfgoed van Kretenzische wijn en de voordelen van extra vierge olijfolie
  • Kom meer te weten over de productie van olijfolie op een fruitboerderij waar je ook luncht
  • Proef lokale lekkernijen, waaronder wijn, en de beroemde extra vergine olijfolie van Kreta
  • Ga op pad met een deskundige lokale gids met een ongeëvenaarde kennis van Kreta en zijn gastronomie

Deze activiteit voldoet aan de criteria van de Global Sustainable Tourism Council. Door voor deze activiteit te kiezen draag je bij aan de bescherming van de plaatsen waar je van houdt, draag je zorg voor het milieu en ondersteun je lokale gemeenschappen

Beschrijving

Kreta, met zijn authentieke plattelandsleven en inheemse druivenrassen die ver teruggaan tot de oude Minoërs, is de bakermat van de wijn. Veta, een van onze lokale gidsen, zegt: "Wat ik het leukste vind aan deze rondleiding is dat je de lokale producenten en boeren ontmoet en hun verhalen hoort.” In de loop van de dag proef je lokaal geproduceerde olijfolie, smul je van een typisch Kretenzische lunch en nip je aan regionale witte en rode wijnen bij een bekroond wijnhuis.

Je begint je culinaire ontdekkingstocht bij de olijfolieproducent Kriti Allios, midden tussen de olijfgaarden ten zuiden van Heraklion. Hier krijg je een rondleiding door de faciliteiten en de omliggende boomgaarden. En je proeft wat van de Kretenzische olijfolie. “Olijfolie is al sinds de Minoïsche tijd een hoofdbestanddeel van de Kretenzisch cultuur. Archeologen hebben zelfs bewijzen gevonden dat de Minoërs, de vroegste beschaving op Kreta, olijfolie gebruikten voor rituelen, medicijnen en culinaire doeleinden," voegt Veta eraan toe. Na de proeverij schuif je aan voor een traditionele boerenlunch met lokale specialiteiten.

Vervolgens breng je een bezoek aan de wijnmakerij van de familie Titakis. De wijnen hebben de afgelopen tien jaar meerdere prijzen gewonnen, vooral de Kotsifali rode wijnen. Na een rondleiding over het landgoed en de wijnproductiegebieden proef je vier verschillende wijnen, vergezeld van broodstengels en olijven. Veta zegt: "Er staat altijd een fles wijn op de eettafel bij Kretenzers thuis - en vaak is die van dit wijnhuis. De familie Titakis richt zich sterk op de productie van zeldzame lokale rassen.”

Lees meer

Goed om te weten

  • Niet geschikt voor families met kleine kinderen
  • Adults only
Lees meer

Inbegrepen

Lunch

Transfer

Begeleiding

Wijnrondleiding en - proeverij

Proeverij van lokale delicatessen

Annuleringsbeleid

Je ontvangt 100% restitutie als je tot 1 dag voor aanvang van de activiteit annuleert.

Boekingskosten

Goed nieuws! Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze reservering.

Locatie

Stadiou 35B
Selecteer je ophaalpunt op de plattegrond

Leverancier

tui-supplier+tui-hellas-ae@musement.com

Wat anderen zeggen over deze activiteit

0%
0%
0%
0%
0%

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een boeking? Of wil je misschien gewoon een paar vragen stellen? Wat de reden ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Openingstijden: Openingstijden: ons team is beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur CET

Telefoonnummer: +31 85 107 0604