Winkelwagen
icon
We hebben deze activiteit automatisch vertaald met Google Translate. De originele versie in het Engels bekijken
Sluiten
Nat Geo Day Tour: De duizendjarige geschiedenis van olijfolieNat Geo Day Tour: The Millenary History of Olive OilNat Geo Day Tour: The Millenary History of Olive OilNat Geo Day Tour: The Millenary History of Olive OilNat Geo Day Tour: The Millenary History of Olive OilNat Geo Day Tour: The Millenary History of Olive OilNat Geo Day Tour: The Millenary History of Olive Oil
+ 4
+ 2
Excursies & Dagtrips
Eten & Drinken
Proeverijen
Culinair

Nat Geo Day Tour: De duizendjarige geschiedenis van olijfolie

Gratis annuleren
Locatie: Kreta
Duur: van 4 uur tot 8 uur
Taal: Duits, Engels
Mobiele voucher wordt geaccepteerd

Highlights

 • Verdiep je in het levende erfgoed van de hechte band tussen de olijfboom en de menselijke beschaving. Een band die in het dagelijks leven in het Middellandse Zeegebied een belangrijke rol speelt.
 • Volg Nikos Plevritakis, een olijfolieproever, inwoner van Kreta en landbouwspecialist, die je een zeldzaam kijkje achter de schermen van duurzame landbouw geeft en zijn favoriete Kretenzische recepten met je deelt.
 • Bezoek een lokale olijfoliecoöperatie en ontdek uit eerste hand hoe olijven worden verwerkt tot olie van wereldklasse en neem deel aan een professionele olijfolieproeverij. Stel je smaakpapillen op de proef en deel je indrukken.
 • Maak een schilderachtige wandeling door lokale tuinen, proef regionaal fruit en kom meer te weten over de Kretenzische eetgewoonten.
 • Neem deel aan een kookworkshop over verschillende manieren om olijfolie te gebruiken in de Kretenzische keuken en ontdek waarom het traditionele Kretenzische dieet zo goed is voor een gezond en lang leven.

Deze activiteit voldoet aan de criteria van de Global Sustainable Tourism Council. Door voor deze activiteit te kiezen draag je bij aan de bescherming van de plaatsen waar je van houdt, draag je zorg voor het milieu en ondersteun je lokale gemeenschappen

Beschrijving

Met duizenden jaren ervaring is het geen wonder dat de inwoners van Kreta een van de beste olijfolies ter wereld produceren. Op deze National Geographic Day Tour volg je de lange geschiedenis van de olijventeelt op het eiland. En na afloop snap je waarom de tijdloze band tussen de Kretenzers en hun vereerde olijfbomen zo bijzonder is. Net buiten het dorp Kritsa in de heuvels van Oost-Kreta wandel je samen met Nikos Plevritakis naar zijn olijfgaarden. Nikos is een echte specialist op het gebied van de olijventeelt en sommige van zijn bomen zijn maar liefst 600 tot 800 jaar oud.

In de schaduw van de olijfbomen neem je een slok lokale raki, hier bekend als 'tsikoudia'. En terwijl je op wat olijven knabbelt kom je meer te weten over de culturele en maatschappelijke betekenis van de olijventeelt op Kreta.

Daarna zie je in een lokale coöperatieve fabriek hoe olijven worden verwerkt tot olijfolie van wereldklasse. Terug op het Olijvenpad grijp je je kans om verse vijgen, amandelen en druiven te proeven. Ook zie je wat de lokale bevolking verbouwt en je komt alles te weten over de Kretenzische levensstijl en eetgewoontes.

Daarna smul je op een olijfboerderij van olijven, verse tomaten en raki, gevolgd door een olijfolieproeverij - een geweldige kans om te leren hoe je olie proeft als een professional. En je vergelijkt de smaakprofielen van verschillende soorten olijfolie.

Je sluit je dag af met een kookworkshop waarbij je leert op welke verschillende manieren olijfolie gebruikt wordt in de Kretenzische keuken. Authentieke gerechten zoals tzatziki en Griekse salade komen aan bod en je ontdekt waarom het traditionele Kretenzische dieet zo belangrijk is voor een gezond en lang leven.

Lees meer

Goed om te weten

 • Niet rolstoeltoegankelijk
 • Niet geschikt voor gasten met beperkte mobiliteit
 • Neem geschikte schoenen mee
 • Neem iets mee voor op je hoofd
 • Geld voor extra's of fooien
 • Engelssprekende gids voor alle nationaliteiten
Lees meer

Inbegrepen

Transfer

Gids

Wandeltocht

Demonstratie

tocht met gids

Snack

Welkomstdrankje

Annuleringsbeleid

Je ontvangt 100% restitutie als je tot 1 dag voor aanvang van de activiteit annuleert.

Boekingskosten

Goed nieuws! Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze reservering.

Locatie

Selecteer je ophaalpunt op de plattegrond

Leverancier

tui-supplier+tui-hellas-ae@musement.com

Wat anderen zeggen over deze activiteit

0%
0%
0%
0%
0%

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een boeking? Of wil je misschien gewoon een paar vragen stellen? Wat de reden ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Openingstijden: Openingstijden: ons team is beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur CET

Telefoonnummer: +31 85 107 0604