Deze activiteit voldoet aan de criteria van de Global Sustainable Tourism Council
Het vulkanische Santorini ligt ten noorden van Kreta. En op deze dagtocht met de snelle catamaran zie je het mooi eens van dichtbij. Santorini ligt rond een kolossale krater in zee die is ontstaan door een vulkaanuitbarsting 3.500 jaar geleden. Het is één en al zwarte kliffen met witgekalkte huizen en kerken met blauwe koepels: alsof het zo uit een ansichtkaart van Griekenland is gestapt.
Eenmaal aan land, verken je de bezienswaardigheden van het eiland en hoor je tijdens een panoramische tour alles over zijn geschiedenis. Ook bezoek je een dorp waar de witte huizen, geplaveide straten en tavernes als een waterval naar beneden lopen.
Je hebt ongeveer 90 minuten de tijd om Oia te verkennen. Dit is het dorp met het mooiste uitzicht van Santorini. Vanaf de hoge rotspunt heeft het uitzicht over de krater een puur wow-gehalte. Dan ga je verder naar Fira, de hoofdstad van het eiland. Je hebt ongeveer een uur de tijd om wat lekkers te kopen en in de leuke winkels en boetiekjes rond te snuffelen.
Vervoer
Je ontvangt 100% restitutie als je tot 1 dag voor aanvang van de activiteit annuleert.
Goed nieuws! Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze reservering.
tui-supplier+tui-hellas-ae@musement.com
Heb je hulp nodig bij het maken van een boeking? Of wil je misschien gewoon een paar vragen stellen? Wat de reden ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen.
Openingstijden: Openingstijden: ons team is beschikbaar van 8.00 tot 22.00 uur CET
Telefoonnummer: +31 85 107 0604
Nat Geo Day Tour: Ontdek het Kretenzische boerenleven
Kleinschalige familieboerderijen zijn essentieel voor het mediterrane dieet waar Kreta zo beroemd om is. Een lokale familie heet je welkom in hun Mitato, een kleine boerderij. En je wordt begroet met de oprechte warmte van de Kretenzische gastvrijheid. De lokale boer vertelt je het intrigerende verhaal over koning Minoas, die vanuit zijn waarnemingspost de boel in de gaten hield en de lokale bevolking waarschuwde voor de komst van piraten. Na deze eerste kennismaking is het tijd voor een workshop broodbakken. Je leert de fijne kneepjes van het bereiden van het typische Kretenzische brood dat uit tarwe- en gerstemeel bestaat. Ook zie je hoe de geitenmelk van de boerderij wordt omgetoverd tot kaas. Daarna steek je de handen uit de mouwen en help je mee met de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij. Denk hierbij aan het voeren van de geiten, de varkens, de kippen en de konijnen en het verzorgen van de tuinen. Dan begint het echte avontuur: je gaat op een heuse slakkenjacht op de berghelling, exclusief voor National Geographic reizigers. Je gluurt onder rotsen en tussen struiken en bloemen. En naarmate de dag vordert, worden je verzamelde schatten, waaronder slakken, eieren, fruit en groenten, de ingrediënten voor de lunch. Samen met de lokale familie maak je een feestmaal van traditionele lekkernijen klaar, allemaal bereid met het resultaat van je inspanningen. Je sluit de dag af in stijl met een slok Raki, de lokale sterke drank. Voor je het weet lal je mee met de traditionele Kretenzische 'Mantinades' – volksliederen die bestaan uit rijmende coupletten die verschillende aspecten over het dagelijkse leven op Kreta verwoorden.
de, en
Nat Geo Day Tour: De duizendjarige geschiedenis van olijfolie
Met duizenden jaren ervaring is het geen wonder dat de inwoners van Kreta een van de beste olijfolies ter wereld produceren. Op deze National Geographic Day Tour volg je de lange geschiedenis van de olijventeelt op het eiland. En na afloop snap je waarom de tijdloze band tussen de Kretenzers en hun vereerde olijfbomen zo bijzonder is. Net buiten het dorp Kritsa in de heuvels van Oost-Kreta wandel je samen met Nikos Plevritakis naar zijn olijfgaarden. Nikos is een echte specialist op het gebied van de olijventeelt en sommige van zijn bomen zijn maar liefst 600 tot 800 jaar oud. In de schaduw van de olijfbomen neem je een slok lokale raki, hier bekend als 'tsikoudia'. En terwijl je op wat olijven knabbelt kom je meer te weten over de culturele en maatschappelijke betekenis van de olijventeelt op Kreta. Daarna zie je in een lokale coöperatieve fabriek hoe olijven worden verwerkt tot olijfolie van wereldklasse. Terug op het Olijvenpad grijp je je kans om verse vijgen, amandelen en druiven te proeven. Ook zie je wat de lokale bevolking verbouwt en je komt alles te weten over de Kretenzische levensstijl en eetgewoontes. Daarna smul je op een olijfboerderij van olijven, verse tomaten en raki, gevolgd door een olijfolieproeverij - een geweldige kans om te leren hoe je olie proeft als een professional. En je vergelijkt de smaakprofielen van verschillende soorten olijfolie. Je sluit je dag af met een kookworkshop waarbij je leert op welke verschillende manieren olijfolie gebruikt wordt in de Kretenzische keuken. Authentieke gerechten zoals tzatziki en Griekse salade komen aan bod en je ontdekt waarom het traditionele Kretenzische dieet zo belangrijk is voor een gezond en lang leven.
de, en
Knossos Paleis en Heraklion Rondleiding met Vervoer
de, en, fr, nl
4,1/5
(31)
Rondleiding op Spinalonga met Lunch
Je bent in no-time op het piepkleine eiland Spinalonga vanaf Kreta, maar een bezoek is als een grote stap terug in de tijd. Eeuwen van geschiedenis liggen opgeslagen binnen de muren die het omringen. Bekijk het door de ogen van een lokale bewoner op deze exclusieve dagtocht naar de must-see monumenten.
de, en, fr, nl, pl
4,1/5
(29)
Bergen van Kreta 4x4 Tocht met Taverne Lunch
Bereid je voor op een sensationeel avontuur met de 4x4 waarbij je echt naar de ‘middle of nowhere' gaat. Verken het binnenland van Kreta en zijn prachtige natuur als je door de bergen trekt op deze trip met een kleine groep.
de, en, fr, nl
4,6/5
(47)
West-Kreta Tour met Agia Triada Klooster en Chania
Het westen van Kreta biedt je zijn fantastische geschiedenis en landschappen. En deze dag laat je beiden zien: van een prachtig gelegen oorlogsbegraafplaats tot een klooster met wijngaard en een schilderachtig meer.
en
4,5/5
(7)
Loutro Tour inclusief een Typisch Kretenzische Lunch
Loutro, dat alleen per boot bereikbaar is, is een idyllisch dorpje aan zee waar je helemaal ontspant. Vaar op deze dagtocht vanaf Sfakia naar Loutro om het op je gemak te verkennen, met een lunch in een lokale taverna en tijd om te relaxen onder de felle Kretenzische zon. Rena, een van onze lokale gidsen, zegt: "Loutro is het verborgen juweel van Zuid-Kreta, een magische plek met ongelofelijk blauw, lichtblauw, bijna groen kristalhelder water - en zonder dat je ook maar een auto of ander verkeer ziet".Je begint deze exclusieve excursie met een schilderachtige rit naar Sfakia, waarbij je onderweg stopt op het Askifou-plateau voor een kop Griekse koffie met uitzicht op de majestueuze Witte Bergen. Dan stap je aan boord voor de snelle oversteek van 20 minuten naar Loutro - een afgelegen pittoresk vissersdorpje met prachtige bergen op de achtergrond. Hier heb je alle tijd om door de geplaveide straatjes te slenteren en de witgekalkte huizen te bewonderen die zo uit een ansichtkaart lijken te zijn gestapt. En als je wil, scoor je onderweg een souvenir voor thuis, zo help je de plaatselijke economie ook een handje.Bovendien is er een lunch in een traditionele taverna aan zee met uitzicht op de baai. Hier smul je van wat Rena 'de aroma's van het zuiden' noemt. Zo proef je specialiteiten uit de regio, zoals kaastaart, gebakken courgettes, Kretenzische salade en nog veel meer, samen met een glaasje lokale wijn. Daarna doezel je wat weg op het strand, neem je een duik nemen in het heldere water van de Libische Zee. En kijkt tussen je oogleden door hoe de wereld aan je voorbijtrekt. Hoe relaxt is dat, zonder verkeer in een rustige omgeving.
de, en
4,4/5
(4)
De Smaken van Kreta 4x4 Tocht met Bezoek aan Klooster en Wijnmakerij
De ruige bergtoppen, zonovergoten vlaktes en rustieke dorpen van Kreta staan centraal tijdens deze 4x4 tour. Je rijdt offroad en bezoekt een wijnmakerij, het klooster van Vosako en een olijfolieproducent. Katerina, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "De eigenaar van een wijnhuis in Panormos heet je welkom voor een rondleiding en proeverij. Ook kom je meer te weten over de Kretenzische olijfolie - een ander hoofdbestanddeel van de lokale keuken. Je hosts helpen je de geheimen te ontrafelen waarom Kretenzers langer leven dan de gemiddelde Griek.”Je stapt in een 4x4 en gaat op weg naar een familiebedrijf in Panormos. Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over inheemse Kretenzische druivensoorten zoals vidiano, vilana en kotsifali. Deze druiven hebben zich goed aangepast aan het klimaat en de bodem van het eiland. Het resultaat is een unieke smaak. Je proeft wat van de wijn en stuitert dan verder door de traditionele dorpen Dafnedes, Apladiana en Agridia naar het klooster van Vosako. Dit klooster heeft een rijke geschiedenis en deed in het verleden dienst als schuilplaats voor de Kretenzers om aan de onlusten te ontsnappen. En de bergtop is een perfecte plek om epische foto's te maken.De rest van de ochtend hobbel je langs uitgestrekte wijngaarden en bezoek je een traditionele olijfmolen. Je leert alles over zowel de oude als moderne manieren van oogsten en productie van olijfolie op het eiland. En je proeft zelf wat van het groene goedje. Je schuift vervolgens aan voor een Kretenzische maaltijd in het dorp Melidoni, om dan weer terug te keren naar Rethymnon.
4,3/5
(6)
Tour met Gids naar Chania en Rethymnon
Doordrenkt van geschiedenis en gezegend met prachtige havens, zijn de tweede en derde stad van Kreta een must-visit. 's Ochtends verken je Rethymnon en 's middags Chania - bekend als 'Klein Venetië'. Dit is een van onze TUI Collection excursies waarbij je kennismaakt met de lokale cultuur op een unieke, authentieke en verantwoorde manier.
de, en
3,9/5
(4)
Kreta Eten en Wijn Proeven met Bezoek aan een Wijnmakerij
Kreta, met zijn authentieke plattelandsleven en inheemse druivenrassen die ver teruggaan tot de oude Minoërs, is de bakermat van de wijn. Veta, een van onze lokale gidsen, zegt: "Wat ik het leukste vind aan deze rondleiding is dat je de lokale producenten en boeren ontmoet en hun verhalen hoort.” In de loop van de dag proef je lokaal geproduceerde olijfolie, smul je van een typisch Kretenzische lunch en nip je aan regionale witte en rode wijnen bij een bekroond wijnhuis.Je begint je culinaire ontdekkingstocht bij de olijfolieproducent Kriti Allios, midden tussen de olijfgaarden ten zuiden van Heraklion. Hier krijg je een rondleiding door de faciliteiten en de omliggende boomgaarden. En je proeft wat van de Kretenzische olijfolie. “Olijfolie is al sinds de Minoïsche tijd een hoofdbestanddeel van de Kretenzisch cultuur. Archeologen hebben zelfs bewijzen gevonden dat de Minoërs, de vroegste beschaving op Kreta, olijfolie gebruikten voor rituelen, medicijnen en culinaire doeleinden," voegt Veta eraan toe. Na de proeverij schuif je aan voor een traditionele boerenlunch met lokale specialiteiten.Vervolgens breng je een bezoek aan de wijnmakerij van de familie Titakis. De wijnen hebben de afgelopen tien jaar meerdere prijzen gewonnen, vooral de Kotsifali rode wijnen. Na een rondleiding over het landgoed en de wijnproductiegebieden proef je vier verschillende wijnen, vergezeld van broodstengels en olijven. Veta zegt: "Er staat altijd een fles wijn op de eettafel bij Kretenzers thuis - en vaak is die van dit wijnhuis. De familie Titakis richt zich sterk op de productie van zeldzame lokale rassen.”
de, en
4,6/5
(1)