Winkelwagen
Tour met Gids naar Chania en RethymnonChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon TourChania & Rethymnon Tour
+ 12
+ 10
Excursies & Dagtrips
Cultuur & Geschiedenis
Must-sees
Sightseeing & Tradities
Platteland

Tour met Gids naar Chania en Rethymnon

Gratis annuleren
Locatie: Kreta
Duur: meer dan 8 uur
Taal: Duits, Engels
Mobiele voucher wordt geaccepteerd

Highlights

  • Ontdek twee van de mooiste oude steden van West-Kreta
  • Wandel met een gids door het oude centrum van Chania, plus vrije tijd om verder te verkennen
  • Bezoek Rethymnon voor een tweede rondleiding, gevolgd door vrije tijd
  • Lunch, shop of geniet gewoon van het uitzicht in een café aan de haven
  • Ga op pad met een deskundige lokale gids met een ongeëvenaarde kennis van Chania en Rethymnon

Deze activiteit voldoet aan de criteria van de Global Sustainable Tourism Council. Door voor deze activiteit te kiezen draag je bij aan de bescherming van de plaatsen waar je van houdt, draag je zorg voor het milieu en ondersteun je lokale gemeenschappen

Beschrijving

Doordrenkt van geschiedenis en gezegend met prachtige havens, zijn de tweede en derde stad van Kreta een must-visit. En tijdens deze tour bezoek je ze allebei: 's ochtends Chania - bekend als 'Klein Venetië' - en 's middags Rethymnon. Yiannis, onze deskundige lokale gids, zegt: "De meeste Kretenzers zien Chania nog steeds als de hoofdstad van het eiland, ook al is Heraklion sinds de jaren 70 de officiële hoofdstad. Het heeft meer karakter en is van groter historisch belang. En van alle steden op Kreta is het naar mijn mening de mooiste.”

Je trapt af in Chania, de op een na grootste stad van het eiland. Overal in het oude centrum zie je de invloeden van de Venetianen terug. Vooral in de kleurrijke haven. Hier versmelten de Venetiaanse scheepswerven tot gezellige terrasvormige cafés. Je wandelt met een gids door de oude binnenstad, struint over de markt en de beroemde 'Leather Lane'. En daarna heb je nog de tijd om zelf verder rond te kijken. Yannis voegt hieraan toe: "Als je van voetbal houdt, ga dan naar het Grieks Nationaal Voetbalmuseum in Chania. De naam klinkt misschien ambitieus voor een museum dat meer weg heeft van een winkel - maar je vindt er een eigenzinnige collectie memorabilia.”

Dan rij je een uurtje richting het oosten, naar Rethymnon. Deze plaats is kleiner en rustiger dan Chania, maar heeft net zoveel charme. Hier verbindt een doolhof van smalle steegjes de oude haven met de citadel van Fortezza. Alles daartussenin dateert uit de Venetiaanse en Ottomaanse tijd. Tijdens de rondleiding kom je kerken in elke stijl en moskeeën tegen. En je hebt ook vrije tijd om te lunchen in een leuke taverna.

Lees meer

Goed om te weten

  • Lunch is niet inbegrepen
  • Neem iets voor op je hoofd en zonnebrandmiddel mee
Lees meer

Inbegrepen

Vervoer

Gids

Annuleringsbeleid

Je ontvangt 100% restitutie als je tot 1 dag voor aanvang van de activiteit annuleert.

Boekingskosten

Goed nieuws! Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze reservering.

Locatie

Selecteer je ophaalpunt op de plattegrond

Leverancier

tui-supplier+tui-hellas-ae@musement.com

Wat anderen zeggen over deze activiteit

0%
0%
0%
0%
0%

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een boeking? Of wil je misschien gewoon een paar vragen stellen? Wat de reden ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Openingstijden: Openingstijden: ons team is beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur CET

Telefoonnummer: +31 85 107 0604