Winkelwagen
Cyprus Eten- en Wijntour vanaf PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from PaphosCyprus Food and Wine Tour from Paphos
+ 13
+ 11
Excursies & Dagtrips
Eten & Drinken
Sightseeing & Tradities
Folklore

Cyprus Eten- en Wijntour vanaf Paphos

Gratis annuleren
Locatie: Limassol
Duur: meer dan 8 uur
Taal: Duits, Engels, Frans
Mobiele voucher wordt geaccepteerd

Highlights

  • Geniet van een gastronomische tocht door Cyprus in de dorpen van het Troodosgebergte
  • Pluk seizoensfruit in Kolossi en proef de beroemde verse limonade van het dorp
  • Proef lokale lepeltjes zoet en gerookt vlees, en zie hoe in Agros rozenwater wordt gemaakt
  • Smul van een typische tavernelunch en proef wijnen bij de Tsiakkas-wijnmakerij in Pelendri
  • Ga op pad met een deskundige lokale gids met een ongeëvenaarde kennis van Cyprus en zijn gastronomie

Beschrijving

Gastronomie is een belangrijk onderdeel van de Cypriotische cultuur. En op deze adults-only tour vier je de culinaire geneugten van het eiland. Je eet en drinkt van dorp naar dorp - bezoekt Kolossi om verse limonade te proeven, Agros om van de lepelsnoepjes te genieten en Pelendri voor zijn wijnen. Andreas, een van onze lokale gidsen, zegt: "Je bezoekt dorpen waar weinig buitenstaanders komen en waar oude religieuze tradities een integraal onderdeel zijn van het dagelijks leven."

Je trekt diep het Troodosgebergte in, naar Kolossi. Hier ontdek je de ware betekenis van de Cypriotische groet kopiaste - 'kom bij ons'. Je wordt uitgenodigd om seizoensfruit te plukken en de plaatselijke pittige limonade te proeven. Dan rij je verder naar Agros om zelfgemaakte lepeltjes zoet te proeven - fruit dat op siroop wordt geconserveerd - en de productie van rozenwater te bekijken. En je probeert ook hun gerookte vlees. Andreas zegt: "Alle producten die in Agros te koop zijn, zijn zelfgemaakt en afkomstig van het omliggende platteland.

In Pelendri strijk je neer voor de lunch in een rustieke taverna met stenen muren en een plafond met houten balken. Je krijgt gerechten voorgeschoteld die zijn gemaakt van ingrediënten uit de streek en smult van salades met producten uit de tuin van de taverna. Je rondt de dag af met een bezoek aan de wijnmakerij Tsiakkas, die verscholen ligt in de bergen. Tijdens de rondleiding door de faciliteiten kom je meer te weten over het wijnbereidingsproces en proeft hun wijnen. En terwijl je nipt van je glas, kijk je je ogen uit over de wijngaarden die trapsgewijs de berghelling afdalen.

Lees meer

Goed om te weten

  • Adults only
Lees meer

Inbegrepen

Transfer

Gids

Lunch

Wijnrondleiding en - proeverij

Proeverij van lokale delicatessen

Annuleringsbeleid

Je ontvangt 100% restitutie als je tot 1 dag voor aanvang van de activiteit annuleert.

Boekingskosten

Goed nieuws! Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze reservering.

Locatie

Selecteer je ophaalpunt op de plattegrond

Leverancier

TUI CYPRUS LTD

Wat anderen zeggen over deze activiteit

0%
0%
0%
0%
0%

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een boeking? Of wil je misschien gewoon een paar vragen stellen? Wat de reden ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Openingstijden: Openingstijden: ons team is beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur CET

Telefoonnummer: +31 85 107 0604

Limassol
DSA1Troodos Mountains Limassol