Winkelwagen
126 Ervaringen
Sorteren op:
Nat Geo Day Tour: Ontdek het belang van het herstel van de koraalriffen van Cancún
Excursies & Dagtrips

Nat Geo Day Tour: Ontdek het belang van het herstel van de koraalriffen van Cancún

Op deze exclusieve National Geographic Day Tour ontdek je de wonderen van het Meso-Amerikaanse rifsysteem. Onder leiding van mariene specialisten krijg je de unieke kans om getuige te zijn van de invloed van de mens op het rif en het verbleken van koraal. Eerst snorkel je bij het op een na grootste koraalrif ter wereld. Dan volgt een interessant gesprek over uitvoerbare stappen voor het herstel van het rif. Wanneer het water op zijn kalmst is, zet je koers naar twee verschillende riffen die allemaal onderhevig zijn aan verbleking als gevolg van de opwarming van de aarde, watervervuiling en microplastics. Je bezoekt het rif dat bekend staat als "El Meco". Dit rif is extra bijzonder, omdat het de jongste koralen heeft. De boten die voor deze tocht worden gebruikt zijn gecertificeerd met de Blauwe Vlag voor duurzaam toerisme. Zo weet je zeker dat je tour in lijn is met eco-bewuste praktijken. Onderweg maak je ook kennis met de lokale fauna en proef je traditionele snacks, zoals Kibi. Tijdens deze tocht word je geïnspireerd om deze mariene ecosystemen te beschermen. Dit is ook het doel van het door National Geographic gesponsorde Pristine Seas project. Dit project heeft expedities uitgevoerd naar Banco Chinchorro, een belangrijk deel van het Meso-Amerikaanse rifsysteem. Het werk van dit project onderstreept het belang van het beschermen van mariene milieus tegen menselijke invloeden. En het beschermen van de laatste ongerepte plekken in onze oceanen. Door deel te nemen aan deze tour word je een vitaal onderdeel van de inspanningen om het kostbare Meso-Amerikaanse rifsysteem te behouden en te beschermen. Dompel jezelf onder in de wonderen van de oceaan en krijg een diepgaand begrip van koraalriffen en hun cruciale rol in de biosfeer.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

es, en 

Nat Geo Day Tour: Verken de onderwereld en de Mayacultuur
Activiteiten

Nat Geo Day Tour: Verken de onderwereld en de Mayacultuur

Stel je eens voor hoe de oude Maya's tegen de mysterieuze en heldere ondergrondse poelen aankeken. Het is niet moeilijk te begrijpen dat ze dachten dat deze cenotes de toegang tot de onderwereld waren. Deze National Geographic dagtrip is een ontdekkingstocht naar de meest diepzinnige aspecten van de Maya cultuur, waarbij een brug wordt geslagen tussen de raadselachtige schoonheid van de cenotes waar het gebied zo beroemd om is, en hun rol in de lokale traditie.Je begint de dag met een afdaling in de Abuelo of Zoi Che cenote, waar je als je wil een verkoelende duik neemt. Deze met water gevulde grotten vormen een tastbare verbinding met de manier van leven van de Maya's. Je gids, die is opgeleid door National Geographic, legt je uit waarom het zoete water van de cenotes van cruciaal belang was voor de Maya nederzettingen. Vooral met het oog op de schaarste aan rivieren en meren in Yucatan. Naast hun spirituele status beschrijft de gids ook het Maya-concept van de onderwereld, Xibalba. En de negen lagen tellende structuur die je terugziet in veel Maya piramides in Mexico.Vervolgens wandel je over het Mayapad van Xibalba waar je dertien afbeeldingen van Mayagoden langs de route vindt. En onderweg vertelt je gids hun verhalen. Gasten van National Geographic krijgen privé toegang tot de onlangs ontdekte vijfde cenote van het park. Deze is doordrenkt van de geheimzinnigheid van de oude wereld.Nadat je het verband tussen de cenotes en de Maya cultuur en overtuigingen hebt verkend, is het tijd om even bij te komen met een traditionele versbereide lokale lunch. Een smakelijk eerbetoon aan het culinaire erfgoed van de regio.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

es, en 

Chichen Itza & Maya Dorpentocht met een traditionele Lunch
Activiteiten

Chichen Itza & Maya Dorpentocht met een traditionele Lunch

Chichen Itza is de parel in de kroon van Yucatán en staat vol oude Maya ruïnes, tempels en piramides. Deze exclusieve excursie begint 's ochtends vroeg, zodat je vóór de drukte bij deze archeologische site aankomt, die UNESCO-werelderfgoed is. Ook bezoek je een cenote en een traditioneel Mayadorp. Benito, een van onze lokale gidsen, zegt: "Wat je hoort is net zo indrukwekkend als wat je ziet in Chichen Itza. El Caracol was bijvoorbeeld een observatorium dat door Maya astronomen werd gebruikt. Je komt er alles te weten over hun nauwkeurige kalenders, die alles in kaart brachten, van vruchtbaarheid tot oogsten."Chichen Itza, door archeologen uit de jungle gehaald, is een lust voor het oog. De naam betekent Mond van de Bron van de Watertovenaars, geïnspireerd door de heilige cenotes. Overal zie je afbeeldingen van Kukulkan, de gepluimde slang die de hoogste god van de Maya's was. De aan hem gewijde piramide domineert het complex. Benito zegt hierover: "De tempel van Kukulkan heeft vier trappen van 91 treden plus de enkele trede op de top, dus samen 365. De oude Maya's berekenden alles.Je bekijkt ook de tempels van de Krijgers en van de Jaguars terwijl je van de gids alles hoort over de Maya geschiedenis, cultuur en legendes. Er zijn ambachtslieden die handwerk maken in de site, dus alle aankopen helpen de lokale gemeenschap. Bovendien kom je achter de geheimen van Xibalba - de Mayagod van de onderwereld - als je in een zoetwatergrot duikt. Na een traditionele lunch is het tijd om de lokale bevolking te leren kennen met een bezoek aan het dorp Yalcoba.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, fr, nl, no, +1  pl

Rondleiding door Tulum en Bezoek aan een Moderne Maya Gemeenschap
Excursies & Dagtrips

Rondleiding door Tulum en Bezoek aan een Moderne Maya Gemeenschap

Historische ruïnes, stranden en zwemmen in ondergrondse grotten maken dit een ochtend vol actie. Je maakt een rondleiding door Tulum gevolgd door een bezoek aan een traditionele Mayagemeenschap. Bovendien duik je ook nog in een cenote. Benito, een van onze lokale gidsen, zegt: "Het grootste deel van Tulum dateert uit de twee eeuwen voor de Spaanse kolonisatie, dus het is een laatste momentopname van een gedoemde beschaving. Onder de vele dingen die je te weten komt, is de symboliek achter de godheden die in de tempels zijn uitgehouwen.Eerst bekijk je de overblijfselen van de Mayastad Tulum. Samen met de deskundige gids zie je de tempels van de Fresco's, de Dalende God, de Winden en meer. En dan is er nog de piramide van El Castillo, die op de top van de klif ligt en uitkijkt over de Caraïben. Tegenwoordig is het populair op Instagram - het is de meest gefotografeerde locatie in de Riviera Maya. Gustavo, een van onze lokale gidsen, zegt: "Tulum is het perfecte evenwicht tussen cultuur en natuur - kijk maar naar alle leguanen die je er ziet. De oude Maya's waardeerden dit, en elk gebied vertegenwoordigde een van de elementen - aarde, water, wind en vuur." Dan kijk je op je gemak rond in een Maya-dorp en ontmoet je enkele leden van de gemeenschap. Je komt meer te weten over de tradities en gebruiken van het dorp en eindigt met een duik in een cenote. Deze zoetwaterputten waren heilig voor de oude Maya's. Een beetje snorkelen in deze heilige grot maakt deze geweldige tocht helemaal af.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, fr, nl, pl 

Holbox Boot- & Buggy Tocht vanaf Chiquila
Excursies & Dagtrips

Holbox Boot- & Buggy Tocht vanaf Chiquila

Het eiland Holbox biedt 36 kilometer aan ongerepte witte stranden aan smaragdgroene water. Op deze exclusieve tour ontdek je plekken als Isla Pasion met een boot en laat je je de lunch in een vijfsterren eco-resort goed smaken. Ook staat je een golfbuggytocht over het eiland te wachten. Ariel, een van onze lokale gidsen op deze tour, zegt: "Holbox is een habitat voor meer dan 300 inheemse en migrerende diersoorten. Het is ook een soort speeltuin, met activiteiten zoals speedboten en strandbuggy's".Stap aan boord in Chiquila -de boot wordt bestuurd door een lokale visser. En laat je meevoeren op een tocht langs de kust van twee uur. Elk ander bedrijf gebruikt de lokale veerboot. De gids wijst je plaatsen aan die bekend staan om hun wilde dieren en legt uit wat er wordt gedaan om deze habitat te behouden. En als je deze tocht tussen juni en september maakt, zie je misschien de flamingo's van het eiland. Je kijkt je ogen uit op de schoonheid van de afgelegen stranden van Isla Pasion en Punta Mosquito. Om dan naar het eco-resort te gaan voor de lunch. Daarna buik je uit op een van de ligstoelen.Zodra je batterijen weer zijn opgeladen, stap je in een golfbuggy voor wat fun bij het verkennen van de omgeving. Je eindigt deze tocht naar het eiland relaxt op het centrale plein van Holbox. Je hebt alle tijd om wat souvenirs te scoren of lokale gerechten te proeven. Daarna pak je de ferry terug naar Chiquila en gaat verder naar Cancún.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, es, en, fr, nl, +1  pl

Sian Ka'an Reservaat Tour met Boottocht en Mayadorp Bezoek
Activiteiten

Sian Ka'an Reservaat Tour met Boottocht en Mayadorp Bezoek

De oude Maya's noemden het 'Waar de hemel begint' - en Sian Ka'an heeft zeker iets hemels. Dankzij de mangroven, koraalriffen, wilde dieren en archeologische vindplaatsen is het zowel een UNESCO werelderfgoed als een biosfeerreservaat, een zeldzame combi die het in de champions league van natuurparken plaatst. Manon, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Ik kwam voor het eerst naar Sian Ka'an als bezoeker op vakantie uit Normandië en werd er helemaal verliefd op - nu werk ik in dit paradijs. Ik kom hier elke dag en heb nog nooit twee keer hetzelfde beleefd."Je begint met een speedboottocht langs de kust, waarbij je door de mangroven naar het Mayavissersdorp Punta Allen vaart. Je kunt er onder meer zeeschildpadden, dolfijnen en veel soorten vogels zien. Manon voegt eraan toe: "Je komt op een respectvolle manier dichtbij de dieren in hun natuurlijke omgeving. Bij het zandgedeelte Punta Allen, dat naar hedendaagse maatstaven opmerkelijk afgelegen is, stop je voor een snack en een verfrissing.Dan is het tijd om met vissers de open zee op te gaan. En zo relax je aan boord in de helderste Caribische wateren - wat een genot. Tijdens de boottocht wordt er gesnorkeld bij koraalriffen, zodat je het gevoel hebt dat je echt het paradijs bent binnengegaan. Je geniet nog na van al dat moois bij een lunchbuffet van lokaal geproduceerde ingrediënten voordat je op de boot stapt en terugkeert naar de pier van Tulum.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, es, en, fr, nl, +1  pl

Tulum, Cenote Zwemmen, Schildpad Snorkelen & Beach Club Combi Tour
Activiteiten

Tulum, Cenote Zwemmen, Schildpad Snorkelen & Beach Club Combi Tour

Mexico verkennen is nu een stuk gemakkelijker. Op deze dagtocht staan maar liefst vier verschillende activiteiten op het programma. Je begint met een rondleiding over de archeologische site Tulum, om dan een duik te nemen in een cenote. Vervolgens ga je naar Akumal waar je je snorkelmasker opzet. En je schuift aan voor een lunch in een strandtent. Carmen, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Het meest gefotografeerde bouwwerk van de archeologische site is het Castillo, dat op een klif staat en uitkijkt over de Caribische Zee. Maar behalve het Castillo zijn er nog veel meer oude Mayaruïnes de moeite waard om te verkennen. Zoals bijvoorbeeld de Tempel van de Afdalende God en de Tempel van de Fresco's.”Terwijl je met een gids door Tulum wandelt, vang je een glimp op van de wonderen van de Mayacultuur. Je komt meer te weten over het verleden als ommuurde stad en de vroegere rol als handelscentrum. Na de rondleiding heb je vrije tijd om zelf op je gemak wat rond te kijken. Dan staat je de kleurenpracht van een oude Maya cenote te wachten: een natuurlijke grot met een zoetwatermeertje dat gevoed wordt door ondergrondse waterbronnen. De grot werd door de Maya's als heilig beschouwd.Je neemt een verkoelende duik om dan naar de pittoreske badplaats Akumal te gaan. Je snuift de relaxte sfeer op en kijkt je ogen uit op het natuurschoon en het rijke onderwaterleven. Akumal is een van de beste snorkelplekken van de Riviera Maya. Al snorkelend sta je oog in oog met tropische vissen, koralen en misschien zelfs zeeschildpadden. Dan sluit je je dag in stijl af met een lekkere maaltijd in een nabijgelegen strandclub.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

es, en 

Coba Maya Ruïnes Tour met Lunch en Zwemmen in een Cenote
Excursies & Dagtrips

Coba Maya Ruïnes Tour met Lunch en Zwemmen in een Cenote

Diep verborgen in de jungle van Yucatan ligt de oude Mayastad Coba. Op deze culturele trip bezoek je de ruïnes en ontdek je het raadselachtige Maya erfgoed. Ook zie je een grote piramide, ontmoet je lokale dorpsbewoners en zwem je in een heilige cenote. Valentina, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Coba was ooit een enorme stad, waar op het hoogtepunt ongeveer 50.000 mensen woonden. Coba betekent "woelige wateren" omdat de stad bij twee lagunes met veel wind lag. Het is minder bekend dan Chichen Itza, dus het is er meestal rustiger en intiemer om rond te struinen.”Je bereikt Coba vroeg in de ochtend, zodat je de site in de koelere uren kunt verkennen. Bovendien vermijd je dan de grootste drukte. Coba is een van de recentere opgravingen op het schiereiland Yucatán en was ooit een van de belangrijkste steden van de Maya's. De highlights die je niet kunt missen, zijn de meer dan 40 meter hoge Grote Piramide en stèles die de machtige vrouwelijke leiders van het oude Coba voorstellen. Valentina: "De hoofdpiramide van Coba is de grootste in de regio. Het is het middelpunt van de oude verharde "witte wegen" die dwars door de site lopen. Er zijn meer dan 50 van deze wegen in en rond Coba. Ze werden in het verleden gebruikt voor handel en communicatie.”Dan bezoek je een Maya-gemeenschap, waar de dorpelingen nog steeds zonder stromend water of elektriciteit leven. Je ontmoet er enkele bewoners en komt meer te weten over hun manier van leven en tradities. Ook maak je een Maya-ceremonie mee voordat je in een nabijgelegen restaurant een traditionele lunch krijgt voorgezet. En je sluit deze bijzondere dag af met een verfrissende duik in een cenote in de buurt.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, da, en, fi, fr, +4  nl, no, pl, sv

Tulum Tour met Nopalitos Lagune en Lunch
Activiteiten

Tulum Tour met Nopalitos Lagune en Lunch

Met deze adults-only tour heb je een gezonde mix van cultuur en relaxen. Eerst verken je de Mayaruïnes van Tulum, hun enige stad aan zee, en daarna breng je de resterende uren door in de lagune van Nopalitos, die in 2020 voor het publiek is geopend. Gustavo, een van onze lokale gidsen, zegt: "Net als je denkt dat de Riviera Maya geen verrassingen meer in petto heeft, ontdek je Nopalitos. Het vlakke water, met vrijwel elke denkbare kleur blauw, verandert voor je ogen als de wolken boven de lagune drijven".Eerst maak je een rondleiding door de archeologische site van de Mayastad Tulum - de enige die ze aan de kust bouwden. Terwijl je monumenten zoals de tempel van de god van de wind en de piramide El Castillo bewondert, word je getrakteerd op een uitzicht over de Caraïben. Daarna heb je tijd om het strand - beroemd om zijn schildpadden - op te zoeken of nog wat foto's te nemen. Gustavo zegt: "Tulum is het perfecte evenwicht tussen cultuur en natuur. Je ziet al die leguanen luieren rond de ruïnes van de stad en schildpadden over het strand lopen".Dan ga je naar Nopalitos. Deze zoetwaterlagune dankt zijn naam aan de gelijkenis met de kussentjes van de nopalcactus, ook bekend als de cactusvijg. In het midden is het donkerder omdat daar een diepe cenote is. Het is ideaal om te relaxen of om te suppen en kajakken. Na de lunch doezel je wat weg in de hangmatten of laat je je voeten boven het water bungelen vanaf de houten steiger.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Chichen Itza Privé Tour met Transfer en Lokale Gids
Excursies & Dagtrips

Chichen Itza Privé Tour met Transfer en Lokale Gids

De ruïnes van het antieke Chichen Itza zijn een must als je in Cancún bent. Op deze privé tour bekijk je de site voordat de grote massa arriveert. Sterker nog, je verkent het complex met een van onze lokale experts die diepgaande kennis met je deelt. Argelia, een van onze gidsen, zegt: 'Je komt meer te weten over de kalenders in de tempel van Kukulkan en de heilige trap, waar elke equinox de schaduwen de afdaling van de gevederde slang voorstelt'. Daarna neem je een duik in een cenote en lunch je in een Mayadorp.Je gaat vroeg uit de veren om als eerste aan te komen bij dit werelderfgoed van UNESCO - het perfecte moment om een paar selfies te nemen. De stilte voegt nog meer mysterie toe aan de prachtige Maya monumenten. Je bekijkt de machtige Kukulkan piramide, de Tempel van de Jaguars en de macabere Tzompantli, naast vele andere highlights. "De bas-reliëfs vertellen ons over het magische geloof dat is geïnspireerd door hun interpretatie van de sterren," zegt Argelia.Vervolgens ga je naar een ondergrondse cenote om te zwemmen in het heldere water. Dan is het op naar het dorp voor de lunch. Al het eten is lokaal verbouwd en bereid volgens traditionele recepten. Argelia zegt hierover: "je proeft typische Yucatecaanse gerechten, zoals chaya empanadas, cochinita pibil, kip in axiote rijst en zwarte bonen met gestoomde groenten." Ook zie je hoe de lokale bewoners zelf hun hangmatten weven - een eeuwenoud ambacht. En je komt te weten hoe deze huisnijverheid de gemeenschap ondersteunt.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, es, en, fr, nl 

Rondleiding door Ek' Balam en Valladolid met Cenote en Lunch
Excursies & Dagtrips

Rondleiding door Ek' Balam en Valladolid met Cenote en Lunch

Op deze off-the-beaten-track tour zie je de geschiedenis en tradities van de Maya's van dichtbij. Je bezoekt de oude Mayastad Ek' Balam - de meest recente stad die is opengesteld voor het publiek. Ook zwem je in een cenote bij Yalcoba en neem je een kijkje in Valladolid. Francesca, een van onze lokale gidsen, vertelt: "Archeologen begonnen pas in 1985 met de opgraving van Ek' Balam en ze zijn nog lang niet klaar. Het is een completere site dan vele andere. Hier krijg je een goed beeld van het dagelijks leven in de Maya-stad. Maar de belangrijkste reden waarom ik graag naar Ek' Balam kom, is dat er zo weinig bezoekers zijn.”Je avontuur begint met een rondleiding door Ek' Balam, wat 'Zwarte Jaguar' betekent. De site bevat meer dan 40 bouwwerken en de muren vormden een doolhof. De hoofdpiramide, bekend als de Acropolis, heeft een goed bewaarde ingang omringd door de open kaken en giftanden van een jaguar. Hij is zelfs groter dan El Castillo in Chichen Itzá. Het beste van alles is dat je naar de top kunt klimmen, wat maar bij weinig Maya sites mogelijk is.Daarna ga je naar Yalcoba waar je tijdens een workshop leert hoe je chocolade maakt en obsidiaan bewerkt. En na een tequila- en mezcalproeverij heb je tijd om je in het kristalheldere water van de cenote onder te dompelen. Om dan te smullen van een lunchbuffet met typische streekgerechten. Tot slot maak je een korte stop in het centrum van Valladolid, een stad die bekend staat om zijn kunst en architectuur en een perfecte mix van kleurrijke koloniale gebouwen en historische kerken.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Tulum Privé-tour met een lokale Gids en Bezoek aan een Mayagemeenschap
Excursies & Dagtrips

Tulum Privé-tour met een lokale Gids en Bezoek aan een Mayagemeenschap

Deze exclusieve privétour zorgt ervoor dat je een van de eerste bezoekers bent die de best bewaarde archeologische vindplaats van de Yucatan - de oude ruïnes van Tulum - bezoekt. De rondleiding wordt gevolgd door een bezoek aan een Mayagemeenschap. En je neemt een duik in een cenote. Benito, een van onze lokale gidsen, zegt: "Het grootste deel van Tulum dateert uit de twee eeuwen voor de Spaanse kolonisatie, dus het is een laatste momentopname van een gedoemde beschaving. Onder de vele dingen die je leert, is de symboliek achter de godheden die in de tempels zijn uitgehouwen."Je verkent eerst de overblijfselen van Tulum. Met de deskundige gids bekijk je de tempels van de Fresco's, de Winden en meer. En dan is er nog de piramide van El Castillo, die op de top van de klif ligt en uitkijkt over het Caribisch gebied. Tegenwoordig is het populair op Instagram - het is de meest gefotografeerde locatie in de Riviera Maya. Gustavo, een van onze lokale gidsen, zegt: "Tulum is het perfecte evenwicht tussen cultuur en natuur - kijk maar naar alle leguanen die je ziet luieren. De oude Maya's waardeerden dit, en elk gebied vertegenwoordigde een van de elementen - aarde, water, wind en vuur."Dan kijk je op je gemak rond in een Maya-dorp en ontmoet je enkele leden van de gemeenschap. Je komt meer te weten over de tradities en gebruiken van het dorp en eindigt met een duik in een cenote. Deze zoetwaterputten waren heilig voor de oude Maya's. Een beetje snorkelen in deze heilige grot maakt deze geweldige tocht helemaal af.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, es, en, fr, nl 

Wat te doen in Riviera Maya / Playa del Carmen

Witte stranden, een Caribische kustlijn en tal van historische Maya-bouwwerken om te bewonderen; de Riviera Maya, ten zuiden van Cancun, is een ideale toeristische bestemming voor diegenen die zon, zee, natuur en cultuur willen combineren. Met historische plekken als Tulum, het wereldberoemde tempelcomplex Chichén Itzá en de bruisende badplaats Playa del Carmen zul je je hier geen minuut vervelen.

Top 6 dingen om te doen in Riviera Maya

1. Bewonder Chichén Itzá

Een excursie naar het tempelcomplex Chichén Itzá is een must tijdens je vakantie aan de Riviera Maya. Het is een van de bekendste en best bewaarde Maya-bouwwerken ter wereld en ligt op het schiereiland Yucatán. Natuurlijk mag je de indrukwekkende piramide Kukulcán of El Castillo niet missen, maar het complex biedt nog veel meer dan dat. Zorg dat je ook een kijkje neemt bij El Caracol (Het Slakkenhuis), de tzompantli (schedelmuur) en de Tempel van de Krijgers.

2. Verken Tulum

Ten noorden van het biosfeerreservaat Sian Ka’an liggen de ruïnes van de oude Mayastad Tulum. Tijdens een excursie naar deze stad krijg je de kans om een van Mexico’s belangrijkste archeologische plaatsen te bezoeken. De stad ligt op een 12-meter hoge klif vanwaar je een adembenemend uitzicht over de Caribische zee hebt. De pyramide El Castillo, de Tempel van de Fresco’s en de Tempel van de neerdalende God zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Tulum. Na het bezichtigen neem je een frisse duik op het strand of in een van de cenotes.

3. Maak een excursie naar Isla Holbox

Een paradijs van twee kilometer breed, 40 kilometer lang en met 36 kilometer aan zandstranden: dat is Isla Holbox. Tijdens een excursie naar deze plek vaar je met een boot naar dit eilandje ten noorden van de kust van Cancun. Met een beetje geluk spot je tijdens de overtocht dolfijnen. Daarna krijg je de kans om per golfkarretje, het enige vervoersmiddel toegestaan op het eiland, het pittoreske stadje Holbox en de prachtige natuur te verkennen. En een duik in het kristalheldere water mag natuurlijk niet ontbreken.

4. Doe aan wateractiviteiten

Snorkelen, zeilen, duiken of jetskiën: in het turquoise water aan de kustlijn van de Riviera Maya kan het allemaal. De onderwaterwereld in dit deel van de Caribische zee is bijzonder kleurrijk en gevarieerd. Met onze snorkelactiviteiten krijg je de kans om tussen de schildpadden en tropische vissen te zwemmen. Kom je tussen juni en september? Maak dan van de kans gebruik om met walvishaaien te zwemmen; een ervaring die je nooit zult vergeten. En als je het liever rustiger aan doet, ga dan mee met een catamarancruise naar Isla Mujeres.

5. Leef je uit in Xcaret Eco Park

Net ten zuiden van Playa del Carmen ligt het archeologische avonturenpark Xcaret Eco Park. In dit park vind je meer dan 50 natuurlijke en culturele attracties die je herenigen met de natuur en de Mexicaanse cultuur. Een bezoek aan dit park is leuk voor de hele familie; er zijn niet alleen spannende activiteiten maar je leert ook zeker iets over de Mayacultuur. Enkele van de attracties en activiteiten zijn de junglepaden, een ondergrondse rivier, scubaduiken, snorkelen met verpleegsterhaaien, een Mayadorp met dans en muziek en nog veel meer.

6. Bezoek Playa del Carmen

Voor dat typische vakantiegevoel ga je naar badplaats Playa del Carmen. Het is een geweldig vakantieoord met mooie hotels, een bruisend centrum en een heel fijn strand. Als je zin hebt om langs winkels te slenteren, een ijsje te eten of lekker op het terras naar voorbijgangers wil kijken, dan moet je op Fifth Avenue zijn. Wil je goed winkelen? Ga dan naar winkelcentrum Paseo del Carmen voor alle bekende merken. Voor cultuur ga je naar park Fundadores waar je de mooie poort naar zee, Portal Maya, kunt bewonderen.