Winkelwagen
Chichen Itza & Maya Dorpentocht met een traditionele LunchChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village TourChichen Itza & Maya Village Tour
+ 14
+ 12
Activiteiten
In de vrije natuur
Natuur
Excursies & Dagtrips
Cultuur & Geschiedenis
Monumentenbezoek

Chichen Itza & Maya Dorpentocht met een traditionele Lunch

Gratis annuleren
Locatie: Riviera Maya / Playa del Carmen
Duur: meer dan 8 uur
Taal: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Norwegian, Pools
Mobiele voucher wordt geaccepteerd

Highlights

  • Dagtocht naar het UNESCO werelderfgoed Chichen Itza in de Yucatan jungle
  • Bewonder de enorme tempel van Kukulkan, waar elk element een religieuze betekenis had
  • Ontdek een ondergrondse cenote, een heilige zoetwaterpoel die heilig was voor de Maya's
  • Geniet van een traditionele Mexicaanse lunch en bezoek een typisch Yucatecaans dorp voor een praatje met de inwoners
  • Ga op pad met een deskundige lokale gids met een ongeëvenaarde kennis van Chichen Itza en zijn geschiedenis

Deze activiteit voldoet aan de criteria van de Global Sustainable Tourism Council. Door voor deze activiteit te kiezen draag je bij aan de bescherming van de plaatsen waar je van houdt, draag je zorg voor het milieu en ondersteun je lokale gemeenschappen

Beschrijving

Chichen Itza is de parel in de kroon van Yucatán en staat vol oude Maya ruïnes, tempels en piramides. Deze exclusieve excursie begint 's ochtends vroeg, zodat je vóór de drukte bij deze archeologische site aankomt, die UNESCO-werelderfgoed is. Ook bezoek je een cenote en een traditioneel Mayadorp. Benito, een van onze lokale gidsen, zegt: "Wat je hoort is net zo indrukwekkend als wat je ziet in Chichen Itza. El Caracol was bijvoorbeeld een observatorium dat door Maya astronomen werd gebruikt. Je komt er alles te weten over hun nauwkeurige kalenders, die alles in kaart brachten, van vruchtbaarheid tot oogsten."

Chichen Itza, door archeologen uit de jungle gehaald, is een lust voor het oog. De naam betekent Mond van de Bron van de Watertovenaars, geïnspireerd door de heilige cenotes. Overal zie je afbeeldingen van Kukulkan, de gepluimde slang die de hoogste god van de Maya's was. De aan hem gewijde piramide domineert het complex. Benito zegt hierover: "De tempel van Kukulkan heeft vier trappen van 91 treden plus de enkele trede op de top, dus samen 365. De oude Maya's berekenden alles.

Je bekijkt ook de tempels van de Krijgers en van de Jaguars terwijl je van de gids alles hoort over de Maya geschiedenis, cultuur en legendes. Er zijn ambachtslieden die handwerk maken in de site, dus alle aankopen helpen de lokale gemeenschap. Bovendien kom je achter de geheimen van Xibalba - de Mayagod van de onderwereld - als je in een zoetwatergrot duikt. Na een traditionele lunch is het tijd om de lokale bevolking te leren kennen met een bezoek aan het dorp Yalcoba.

Lees meer

Goed om te weten

  • In Chichen Itza betaal je extra als je met een videocamera wil filmen. Professionele video- en/of cameraspullen zijn niet toegestaan. Neem je zwemspullen en zonnecrème mee.
  • Neem je zwemspullen en zonnebrandmiddel mee
  • Neem een handdoek mee
  • Neem iets mee voor op je hoofd
Lees meer

Inbegrepen

Transfer

Gids

Entrees

Lunch

Annuleringsbeleid

Je ontvangt 100% restitutie als je tot 1 dag voor aanvang van de activiteit annuleert.

Boekingskosten

Goed nieuws! Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze reservering.

Locatie

Selecteer je ophaalpunt op de plattegrond

Leverancier

TUI MEXICANA SA DE CV

Wat anderen zeggen over deze activiteit

0%
0%
0%
0%
0%

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een boeking? Of wil je misschien gewoon een paar vragen stellen? Wat de reden ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Openingstijden: Openingstijden: ons team is beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur CET

Telefoonnummer: +31 85 107 0604