Winkelwagen
Side Oude Stad Highlights Tour met Tempel van ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of ApolloSide Ancient City Highlights Tour with Temple of Apollo
+ 12
+ 10
Attracties en rondleidingen
Monumenten
Excursies & Dagtrips
Cultuur & Geschiedenis
Monumentenbezoek
Must-sees

Side Oude Stad Highlights Tour met Tempel van Apollo

Gratis annuleren
Locatie: Side
Duur: van 2 uur tot 4 uur
Taal: Duits, Engels, Frans, Nederlands
Alleen met geprinte tickets

Highlights

  • Ga mee op een rondleiding door de archeologische opgravingen van het oude Side
  • Maak selfies bij de romantische ruïne van de aan zee gelegen Tempel van Apollo
  • Ontdek de Romeinse ruïnes en Byzantijnse gebouwen onder leiding van onze deskundige gids
  • Bekijk het enorme Romeinse theater, waar maar liefst 20.000 toeschouwers in konden
  • Ga op pad met een lokale deskundige gids met een ongeëvenaarde kennis van het oude Side en zijn geschiedenis

Deze activiteit voldoet aan de criteria van de Global Sustainable Tourism Council. Door voor deze activiteit te kiezen draag je bij aan de bescherming van de plaatsen waar je van houdt, draag je zorg voor het milieu en ondersteun je lokale gemeenschappen

Beschrijving

Het oude Side is nauwelijks veranderd sinds de tijd dat het een toevluchtsoord was voor de legendarische geliefden Antonius en Cleopatra. Ontdek een van de best bewaarde geheimen van Zuid-Turkije op deze tocht. Je maakt foto's bij de Tempel van Apollo, ontdekt het enorme Romeinse theater en verkent ook het moderne Side. Zoals Muzaffer, een van onze gidsen, zegt: "Je wandelt hier letterlijk over de geschiedenis. Op weg naar de Tempel van Apollo loop je over glazen loopbruggen en zie je de oude Romeinse straten onder je."

De ligging van Side op een compacte kleine landtong is heel romantisch. Onze deskundige lokale gids vertelt je alles over de lange geschiedenis van deze ooit drukke Romeinse haven. Je ziet de marktplaats waar slaven werden verhandeld, het Byzantijnse ziekenhuis en de Vespasianuspoort. Het antieke theater, dat vandaag de dag nog steeds in gebruik is, is een lust voor het oog - er konden maar liefst 20.000 toeschouwers in. In het voormalige badhuis vind je nu een museum met een kleine, maar indrukwekkende collectie artefacten die hier werden opgegraven.

Maar een van de meest gefotografeerde plekken is de Tempel van Apollo. Volgens de legende was dit heiligdom aan zee in de tweede eeuw een geschenk van Antonius aan Cleopatra. En vlak daarnaast staat de Tempel van Athena - kijk vooral naar de fries met Medusa hoofden. Nadat je de ruïnes hebt verkend, eet je op je gemak in het moderne Side een heerlijke kebab bij een van de straattentjes. Of ding je af op de koopjes in de achteraf bazaars.

Lees meer

Goed om te weten

  • Neem geschikte schoenen mee
Lees meer

Inbegrepen

Transfer

Gids

Entrees

Verzekering

Annuleringsbeleid

Je ontvangt 100% restitutie als je tot 1 dag voor aanvang van de activiteit annuleert.

Boekingskosten

Goed nieuws! Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze reservering.

Locatie

Selecteer je ophaalpunt op de plattegrond

Leverancier

TANTUR TURIZM SEYAHAT A.S

Wat anderen zeggen over deze activiteit

0%
0%
0%
0%
0%

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een boeking? Of wil je misschien gewoon een paar vragen stellen? Wat de reden ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Openingstijden: Openingstijden: ons team is beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur CET

Telefoonnummer: +31 85 107 0604